Депутатів оштрафують через корупцію

i75_ArticleImage_122072

Депутатам доведеться сплатити штрафи на суму понад 10 тис грн за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

За участі органів прокуратури Львівщини у травні 2017 року Сколівським районним судом визнано винними у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією трьох депутатів Славської селищної ради Сколівського району Львівської області за ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Зокрема, вищевказані особи, будучи суб’єктами відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, всупереч інтересам держави та територіальної громади села Славське, не повідомили у встановлених законом випадках про наявність у них реального конфлікту інтересів та проголосували за прийняття рішення із земельних питань, надання дозволу на переукладення договору оренди нежитлового приміщення, а також преміювання в розмірі 80% посадового окладу для себе або близьких осіб, чим вчинили вказані адміністративні правопорушення.

За наслідками судового розгляду до винних осіб застосовано стягнення у вигляді штрафу на загальну суму понад 10 тис грн. Вказані рішення судів набрали законної сили.

На даний час прокуратурою вживаються заходи до скасування рішень, прийнятих в умовах конфлікту інтересів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: