Львівська влада відслідковує мандри сміття по GPS

2bcde9706627230c58e8e813882fe613
Фото ілюстративне. Джерело: Волинські Новини

Департамент житлового господарства Львівської міської ради у тестовому режимі відслідковує рух машин зі сміттям у межах Львова.

Про це 23 травня, під час прес-конференції, повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, інформує кореспондент ІА Дивись.info.

Наразі всі перевізники Львова надали департаменту житлового господарства ЛМР ключі доступу до GPS-навігаторів у своїх машинах.

«Ми зараз працюємо над вдосконаленням цієї системи. У тестовому режимі у межах Львова ми вже бачимо, де їздять машини зі сміттям. Але нам відомі випадки, коли за межами Львова викидають сміття. Наразі це ми відстежити не можемо, оскільки перевізники збирають сміття, потім перевантажують його на машини з контрагентами і сміття везуть далі», — пояснює Сергій Бабак.

Він зауважує, що наразі отримати доступ до GPS-даних контрагентів немає можливості через юридичні аспекти — це окремі господарчі суб'єкти. Змусити надати доступ до GPS-навігаторів машин контрагентів місто не може, відтак, лишається тільки домовлятися. Робити це планують через перевізників.

Читайте також: У Львові дезінфікуватимуть сміттєві майданчики

Заступник міського голови пообіцяв, що як тільки система стабільно працюватиме, будь-який громадянин зможе у вільному доступі відслідковувати рух львівських машин зі сміттям.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що за місяць перевізник «САТ» більше не обслуговуватиме сміттєві майданчики Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: