49 нардепів звернулися до КСУ щодо указу президента про блокування російських сайтів і соцмереж

Конституційний суд України отримав подання 49 народних депутатів стосовно указу президента про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо блокування російських сайтів і соціальних мереж.

Конституційний суд України отримав подання 49 народних депутатів стосовно указу президента про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо блокування російських сайтів і соціальних мереж, передає УНІАН.

24 травня до КС надійшло конституційне подання 49 народних депутатів щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень указу президента від 15 травня 2017 року № 133/2017 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» в частині введення в дію пунктів 271, 272, 273, 274, 275, 276, 287, 422, 423, 424, 425, 434, 435 Додатку 2 рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Згідно з Регламентом Конституційного суду, конституційне подання передано на вивчення в Секретаріат суду.

Текст конституційного подання розміщений на офіційному сайті КСУ в рубриці «На розгляді суду».

Як повідомлялося, 15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні буде заблоковано доступ до російських соціальних мереж «ВКонтакте», «Одноклассники», ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту «1С».

Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в Інтернеті й заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено відпрацювати Кабінету міністрів та Службі безпеки за участі Національного банку України.

17 травня указ президента набув чинності.

24 травня депутат від «Опозиційного блоку» Олександр Долженков заявив, що фракція «Опоблоку» звернулася до КС з поданням щодо визнання неконституційними окремих положень указу президента про введення в дію рішення РНБО щодо блокування російських сайтів і соцмереж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: