Преса: Крим залишать Росії?

_96186930_crimea

Крим, імовірніше за все, залишиться у руках Росії на невизначений термін, вважає професор Джорджтаунського університету та експерт з міжнародних відносин Чарльз Купчан в своїй статті у Financial Times

Крим, імовірніше за все, залишиться у руках Росії на невизначений термін, вважає професор Джорджтаунського університету та експерт з міжнародних відносин Чарльз Купчан в  своїй статті у Financial Times, передає ВВС Україна

У своїй статті у Financial Times, опублікованій під заголовком «Європейське турне Дональда Трампа дає шанс на вирішення українського конфлікту», автор розмірковує над тим, яку позицію варто зайняти американському президенту у переговорах зі своїми колегами щодо Москви.

Зокрема, у питанні анексованого півострова, пан Купчан радить Заходу піти на компроміс.

«І хоча на вищому рівні це не визнають, Крим, напевно, залишиться у руках Росії на невизначений термін. Але західні демократії не можуть просто закрити очі на крадіжку землі Росією», - каже автор.

Тож він радить зберігати санкції проти Росії та продовжувати визнавати Крим частиною України, а з часом перейти до нормалізації відносин з Москвою за умов її повного виконання мінських угод.

Історія вже мала такі прецеденти, зазначає професор, посилаючись на російсько-грузинський конфлікт 2008 року, попри який Москві вдалося зберегти мирні відносини з Заходом.

Окрім решти речей, пан Купчан радить Вашингтону активніше долучатися до мінського процесу, а можливо, і взяти на себе лідерство у цьому питанні.

Насамкінець він зазначає, що якщо пану Трампу вдасться здійснити прорив в українському питанні, це відкриє дорогу для президентської адміністрації США до врегулювання відносин з Росією та водночас зміцнить трансатлантичну солідарність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: