Україна має вражаючі показники децентралізації, – посол ЄС

18741713_686877758172069_1034385900_n

Посол Європейського Союзу в Україні Хьюґ Мінґареллі запевнив, що у ЄС вражені темпами децентралізації в Україні.

Про це він заявив під час відкриття Центру розвитку місцевого самоврядування у Львові, передає кореспондент Дивись.Info.

«Процес децентралізації в Україні вражає. Дуже мало експертів декілька років тому могли передбачити, що така кількість громад буде створена. Львівщина тут показує один із найкращих результатів: тут створено 25 громад. Ви – добрий приклад», – Хьюґ Мінґареллі.

Дипломат також зазначив, що лідери громад стоять перед викликами.

«Тому ЄС всіляко підтримує вас: ви можете завжди прийти до Центру розвитку місцевого самоврядування і порадитись. Ви можете всіляко покладатися на ЄС: ми надамо усю необхідну допомогу для інституційного та економічного розвитку вашої області. Бо ви живете у європейській країні», – запевнив Хьюґ Мінґареллі.

Посол закликав керівників громад найперше звертати увагу на підтримку малого та середнього бізнесу, адже це головна умова розвитку територій.

Довідка

Центр розвитку місцевого самоврядування – орган, що створений за підтримки програми U-Lead, фінансованої ЄС. Він займатиметься інформаційною підтримкою громад у Львівській області, навчатиме персонал у громадах, організовуватиме виїзди до ОТГ.

Фото Михайла Драпака

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: