Скоро відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці

logoparajanoveng-b7ff8e0d59409054722f450974feb82f

У понеділок, 29 травня, об 11.00 год. в малій сесійній залі Львівської міської ради (каб. 230) відбудеться прес-конференція з нагоди міжнародної резиденції під час ІІ фестивалю Параджанова на Левандівці.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Цього року на Левандівці вдруге відбудеться фестиваль Параджанова. Так, упродовж 19-24 серпня Культурно-мистецький центр «Супутник» та парк Левандівський перетворяться на епіцентр актуальної культури міста.

Особливістю цьогорічного Фестивалю стане міжнародна резиденція, куди на основі відкритого конкурсу будуть запрошені митці з України, Польщі, Грузії, Вірменії, Білорусі, Молдови та Азербайджану. Кураторами резиденції будуть Вікторія Данелян, яка курувала мистецьку частину першого Фестивалю, та Сармен Бегларян, експерт з візуального мистецтва, який співпрацює з Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві. Під час резиденції на Левандівці митці працюватимуть з темами «параджанівської» свободи творчості, толерантності та міжкультурної синергії.

Окрім резиденції ІІ Міжнародний фестиваль Параджанова на Левандівці матиме змістовну освітню програму для дітей та дорослих, програму майстер-класів, окремі програми театру та кіно.

Організатором ІІ фестивалю Параджанова на Левандівці є управління культури Львівської міської ради у партнерстві з Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві, Програмою Фонду Шерінга та спілкою МітОст.

Culture.pl – портал Інституту Адама Міцкевича – національного фонду, який займається промуванням польської культури у світі.

Учасники прес-конференції:

Михайло Мороз – в.о. начальника управління культури Львівської міської ради

Ірина Рибко – спеціаліст управління культури, координатор Фестивалю

Олександр Агашков – директор КМЦ «Супутник»

Вікторія Данелян – куратор резиденції Фестивалю, засновниця Музею сновидінь у Києві

Сармен Бегларян – куратор в царині візуального мистецтва, митець, працює в Бюро Вистав у Варшаві

Анна Стельмащик - мистецтвознавиця, менеджерка культури, багаторічна працівниця Центру Сучасного Мистецтва у Варшаві, працює в Інституті Адама Міцкевича, де займається проектами з візуального мистецтва, працювала куратором в Польському Інституті в Берліні

Ірена Федоркова – ініціаторка та координаторка низки проектів, культурна менеджерка  Програми Східного Партнерства Інституту Адама Міцкевича у Варшаві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: