В Індії вперше виявили вірус Зіка

В Індії виявили трьох пацієнтів з вірусом Зіка, двоє з яких – вагітні жінки.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я Індії, передає «Радіо Свобода».

Зазначається, що це перший випадок зараження цим вірусом в країні.

«Всі три випадки задокументовані. Не потрібно панікувати», – зазначили у Міністерстві.

Індійські чиновники зазначають, що всі троє пацієнтів не виїжджали за кордон, а заразилися всередині країни. Двоє з заражених вагітних нещодавно народили здорових дітей.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила 26 травня, що в три випадки вірусу Зіка, про які Індія повідомила 15 травня, були виявлені у шпиталі під час заборів крові.

Лихоманка Зіка, спричинена цим вірусом, викликає у хворих незначне підвищення температури й погіршене самопочуття, легкий біль у голові, м’язах і суглобах, а також висипи на шкірі і проходить за кілька днів чи за тиждень.

За даними ВООЗ, є «серйозна підозра», що ця хвороба може спричинити мікроцефалію і пошкодження мозку новонароджених дітей, якщо на неї перехворіє вагітна жінка.

Вірус був уперше виявлений в Африці в мавп, нечасті зараження ним людини були зафіксовані в низці країн Африки й Азії; після 2007 року він з’явився і в інших частинах світу, зокрема, останніми роками він швидко поширювався в Центральній і Латинській Америці, зокрема, у Бразилії, де цього літа відбулися Олімпійські ігри.

У травні 2017-го Бразилія скасувала режим надзвичайної ситуації через вірус Зіка.

Повідомлялося, що Вірус Зіка зафіксовано в 72 країнах.  19 листопада 2016-го року ВООЗ оголосила про кінець надзвичайної ситуації через вірус Зіка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: