Міністр енергетики представив на Львівщині концепцію реформування вугільної галузі

DSC_2565_1496078210_613x409.94375_3_0

Під час робочого візиту на Львівщину Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик представив концепцію реформування вугільної галузі країни до 2020 року.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Міністр разом із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою провели робочу нараду з керівниками шахт та трудовими колективами у селі Глухів Сокальського району на шахті «Степова». Вони відповіли на питання шахтарів щодо виплати заробітної плати та умов праці.

«У середу Кабмін прийняв концепцію реформування вугільної галузі, тобто план дій її реалізації. Вона передбачає збільшення видобутку газової групи вугілля, оскільки є така потреба в Україні. Ми також ставимо завдання, щоб українські шахти були бездотаційними, самодостатніми і прибутковими, а отже, одночасно розв’язати питання соціальної сфери та екології в шахтарських регіонах. Якщо нам це вдасться реалізувати – уже за рік і два місяці в нас практично не буде збиткових шахт» – зазначив Ігор Насалик.

Крім того, Міністр запевнив, за рік зарплати у шахтарів мають збільшитись удвічі. Ігор Насалик зазначив, цьогоріч з державного бюджету передбачено 200 мільйонів гривень на закупівлю засобів захисту для шахтарів, на нове обладнання з державного бюджету виділено1 млрд 800 млн грн на 29 українських шахт. З них 228 млн грн передбачено на оновлення обладнання шахти «Степова».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: