Перспективи вступу до Європейського Союзу в України поки що немає, – політолог Володимир Фесенко

fesenko-ukra1_da378

Для України немає поки що перспективи вступу до Європейського Союзу. Перспектива вступу для нас виникне не раніше, ніж за років 7-8, а можливо і за 10. І лише при умові успішних соціально-економічних і політико-правових реформ.

Про це у коментарі ІА Дивись.info розповів політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко.

За словами Володимира Фесенка, наше завдання зараз полягає у тому, аби не займатися метушнею, а виконувати домашню роботу, впроваджувати успішні реформи, які б дозволили модернізувати країну за європейськими зразками.

Читайте також: Сьогодні Європейський Союз серйозно лихоманить, – політолог Михайло Басараб

Що ж до майбутнього ЄС, то політолог певен, що у найближчій перспективі розпаду інституції не відбудеться, незважаючи на результати Brexit.

«Йде ланцюгова реакція розпаду Європейського Союзу. Це головний висновок за рік після Brexit. Деякі сили і в Європі, і у нас, і у Росії очікували розпаду ЄС. Рік пройшов - розпаду немає. Навіть переговори між Великою Британією і Європейським Союзом ідуть повільно. Тому що це дуже непроста делікатна справа і навіть в умовах виходу з ЄС у ВБ хочуть зберегти міцні стосунки із Європейським Союзом. Розпаду немає і результати виборів у Франції ще раз про це засвідчили, коли на президентських виборах перемогли проєвропейські сили. Чи розпадеться в перспективі Європейський Союз? Нічого вічного у світі немає. Але у найближчій перспективі розпаду не відбудеться. Безумовно, ризики є, є внутрішні протиріччя, слабкі місця: Греція, наприклад. Але на даний момент більшість еліт у Європі цього не хочуть. Тому певні трансформації у Європейському Союзі можуть бути. У якості рятувального механізму буде обрана тактика розвитку Європи, як Європи «різних швидкостей». Одні країни інтегруватися, інші – менше. Наприклад, одні країни перейшли на євро, інші ні», – розповів Володимир Фесенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: