«Вони вмирали щасливими»: засновник «Синього кита» назвав кількість своїх жертв

pic_b39f3ec99933ab68d03d470940b8e90c

Жертвами Філіпа Будейкіна, засновника смертельної гри «Синій кит» у соцмережі «Вконтакте», стали 17 підлітків.

Про це вперше розповів сам Будейкін, передають Обозреватель.

«Так, я дійсно підштовхував підлітків до самогубства. Вони вмирали щасливими. Я давав їм те, чого у них не було в реальному житті: тепло, розуміння, спілкування», – зізнався він.

За його словами, 17 підлітків вкоротили собі життя завдяки «Синьому киту». Ще 28 були на межі.

Він зазначив, що ідею створення «груп смерті» виношував упродовж п’яти років.

«Поставив собі за мету, передусім, відокремити біосміття від нормальних підлітків. Для цього навантажував їх депресивним контентом, щоб викликати у них потрібний мені настрій. І після цього починалася гра. Давалися завдання. За результатами їхнього виконання відбирав тих, хто підходив мені. Далі пропонував спілкуватися через скайп. Просив розповісти щось дуже особисте. Це було те, чого всі вони так жадали. Потім не давав їм спати вночі, вводив у транс... Несподівано моя ідея перетворилася в модний тренд. І з'явилося багато наслідувачів. Мене це дратує», – зізнався він.

Також стало відомо, що у школі Філіп ні з ким не дружив, а вдома часто був на одинці. Його життям майже не цікавились.

«Він конфліктував і з однолітками, і з учителями, вчився слабо. Після уроків постійно сидів в Інтернеті. Мати йшла на роботу о п'ятій ранку і поверталася пізно ввечері. Вони вечеряли, і мати лягала спати. Цим обмежувалося їхнє спілкування. А Філіп після школи або у вихідні навіть не гуляв на вулиці. І ось така людина раптово усвідомила, що може керувати іншими людьми, може підпорядковувати собі їхню волю і вершити їхні долі ...» – розповів слідчий.

Будейкін був затриманий 16 листопада минулого року в Московській області, після чого суд у Петербурзі санкціонував його арешт.

Росіянина звинувачують у підбурюванні до доведення до самогубства. Під час слідства була проведена його психолого-психіатрична експертиза, в результаті якої він був визнаний осудним.

Згодом суд продовжив арешт Філіпа Будейкіна до 20 серпня.

Читайте також: «Синій кит» і не тільки: в Україні посилять відповідальність за сприяння у вчиненні самогубства

Нагадаємо, небезпечна віртуальна гра, яка прийшла на початку року в Україну з Росії, змусивши панікувати всіх батьків підлітків, стала відома і в інших європейських країнах. Про неї заговорили в Латвії, Італії і навіть у США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: