З 29 травня до 12 червня львів’яни можуть перевірити своє здоров’я просто неба

З 29 травня по 12 червня у спеціальних наметових містечках поряд з медичними закладами у кожному мікрорайоні міста львів’яни можуть отримати консультації спеціалістів, пройти медичне обстеження і навчитись надавати домедичну допомогу.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Також три суботи поспіль біля міської дитячої лікарні чекають найменших пацієнтів. Перевірити своє здоров’я усіх охочих закликають у межах профілактичних акцій «Здорове місто». Сьогодні у медичному містечку на території 2-го поліклінічного відділення 1-ї міської лікарні побував і міський голова Львова Андрій Садовий.

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації та кампанією «Здорове місто» проводить традиційну профілактичну акцію «Здорове місто», мета якої – зберегти і покращити здоров’я львів’ян, пояснюючи, що рання діагностика хвороби і своєчасне лікування запобігає смертельним ускладненням.

З 11.00 до 16.00 год. львів’ян консультуватимуть терапевт, кардіолог, ендокринолог, мамолог, сімейний лікар, педіатр та інші. Усі охочі зможуть пройти обстеження на мобільному флюорографі, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, виміряти рівень глюкози в крові, пройти електрокардіографічне дослідження, УЗД молочних залоз, мамографію тощо. Під час акції мешканці також зможуть отримати друковані інформаційні матеріали щодо профілактики найбільш небезпечних недуг.

«Уже впродовж 10 років ми проводимо різноманітні профілактичні акції, бо переконані, що профілактика – це завжди легше, дешевше і ефективніше, ніж лікування занедбаних захворювань. Ще у 2009 році вперше ми вирішили всі акції, які проводимо у Львові, об’єднати в один проект, і на одній території зробити просто неба такі містечка, щоб ще раз закликати мешканців до збереження свого здоров’я. Цього року знову ми приурочити цю акцію до Дня медичного працівника, який відзначають в Україні у третю неділю червня. Медицина у Львові є, вона працює добре, і свідченням ефективності цих заходів є тривалість життя у Львові, яка в середньому вища, ніж в Україні, а показник смертності набагато нижчий.

Під час таких профілактичних акцій виявляємо дуже велику кількість людей, які вперше дізнаються про наявність того чи іншого відхилення від норми. Передусім це підвищення артеріального тиску, підвищений рівень глюкози у крові, серцево-судинні захворювання, зміни в легенях, зокрема й з підозрою на туберкульоз, патології під час обстеження молочних залоз», - зазначає начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб і закликає усіх львів’ян не бути байдужими до свого здоров’я і життя та пройти медичне обстеження.

Медичні наметові містечка облаштують у 10 локаціях, зокрема й у віддалених куточках міста. Зокрема, акції відбуватимуться:

– 29 травня – на території 2-го поліклінічного відділення 1МКЛ (вул. Мазепи, 25);

– 30 травня – на території амбулаторії СМ 6МП (вул. Тр. Глинянський, 154);

– 31 травня – на території 3МП (вул. Повітряна, 99);

–  1 червня – на території амбулаторії сімейної медицини 5МКП (смт. Рудно);

–  2 червня – на території 2-го поліклінічного відділення 6МП, (м. Винники);

–  6 червня – на території амбулаторії СМ №1 3МКЛ (вул. Величковського);

–  7 червня – на території 6МП (вул. Медової Печери, 1);

–  8 червня – на території 4МП (пр. Червоної Калини, 68)

–  9 червня – на території 5МКП (вул. Виговського, 32)

–  12 червня – на території 2МП (вул. Симоненка, 4).

Також  три суботи поспіль – 27 травня, 3 та 10 червня з 09:00 до 13:00  на базі міської дитячої клінічної лікарні (вул. Орлика, 4) безкоштовно обстежуватимуть дітей: УЗД внутрішніх органів, УЗД кульшових суглобів, діагностика захворювань шкіри, скринінг слуху у новонароджених, консультації ортопеда-травматолога, невролога, отоларинголога, дерматолога, педіатра.

За словами головного лікаря 1-ї міської клінічної лікарні Джемми Джафарової, зранку обстеження у медичному містечку пройшли вже понад 500 осіб. «Тут працює дуже широкий спектр лікарів. Якщо буде виявлено відхилення від норми, то рекомендуємо звернутися у поліклініку для повноцінного обстеження і отримання рекомендацій щодо лікування. Адже вчасне звернення за допомогою зберігає здоров’я і життя», - підсумовує Джемма Джафарова.

Нагадаємо, торік у межах профілактичних акцій обстежили близько 14 тисяч осіб, серед яких у 16% виявили відхилення від норми, а це понад 2 тисячі мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: