Зона АТО: за добу було поранено та травмовано семеро бійців

Впродовж минулої доби бойовики 48 разів відкривали вогонь по підрозділах Збройних Сил України, семеро військовослужбовців поранено та травмовано.

Впродовж минулої доби бойовики 48 разів відкривали вогонь по підрозділах Збройних Сил України, семеро військовослужбовців поранено та травмовано, повідомили у штабі АТО.

«Оперативна обстановка у районі проведення АТО залишається складною, проте контрольованою українськими захисниками», – йдеться у повідомленні.

На Приморському напрямку проросійські озброєні бандформування 20 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО. Вже з настанням сутінок противник двічі з 120-мм мінометів обстріляв наші позиції на підступах до Красногорівки. З мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали українських воїнів в районі Мар’їнки та Чермалика. Поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового та Новотроїцького в темну пору доби бандити неодноразово застосовували проти українських захисників гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та різноманітні системи стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку окупанти до опівночі найчастіше вели вогонь по опорних пунктах ЗСУ, які розташовані у передмісті Авдіївки. Під час цих збройних провокацій бойовики здебільшого використовували гранатомети й стрілецьку зброю, час від часу - 82-мм міномети. З околиць тимчасово окупованого Донецька бойовики також з гранатометів били по позиціях сил АТО неподалік Пісків. А з передмістя підконтрольної окупантам Горлівки вони знову вели вогонь з озброєння БМП й легшого піхотного озброєння по укріпленнях сил АТО в районі Зайцевого. Всього на цьому напрямку відбулось 18 ворожих обстрілів.

На Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 10 фактів використання терористами зброї, половина з них - за темної пори доби. Українських воїнів, котрі утримують оборону біля Катеринівки та Кримського, бойовики ввечері обстрілювали з мінометів калібру 82 мм та гранатометів. Біля Троїцького пізно вночі окупанти били по опорних пунктах сил АТО з великокаліберних кулеметів та станкового протитанкового гранатомету.

В результаті бойових дій минулої доби 7 військовослужбовців ЗС України отримали поранення та бойові травми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: