Екологи виступили проти будівництва сміттєпереробних заводів на Львівщині

Завод_Шпітельау
Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Представники сектору екологів, які входили до комісії при облдержадміністрації з відбору проектів будівництва сміттєпереробного комплексу на Львівщині, висловилися проти реалізації проектів від трьох компаній.

Представники сектору екологів, які входили до комісії при облдержадміністрації з відбору проектів будівництва сміттєпереробного комплексу на Львівщині, висловилися проти реалізації проектів від трьох компаній, передає кореспондент ІА Дивись.info

Відповідне рішення під час фінального засідання комісії при ЛОДА, 31 травня, озвучила еколог 1-ої категорії міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» Алла Войціховська.

«Компанії «ІЕК» пропонує спалювання змішаного сміття. Але це рішення суперечить чинному законодавству, тому що, згідно з діючим Законом про відходи, з 1 січня 2018 року забороняється будь-яке змішування сміття. З цього сміття повинні обов’язково відбиратися цінні компоненти, — пояснює Алла Войціховська. — Друге — передбачена одна камера для очищення викидів в атмосферу. У Європі такі заводи мають чотири-п’ятиступеневі стадії очистки».

Читайте також: Хто, як, коли і за скільки планує збудувати на Львівщині сміттєпереробний завод

Розкритикувала еколог і компанію «Глассворк технолоджі», оскільки та пропонує встановити системи очистки викидів за 11 мільйонів євро. Експерт наголошує, що на заводі у Познані така система коштує 140 мільйонів євро.

Алла Войціховська підтримала лише пропозицію компанії «Вейст Менеджмент Системс», яка пропонує технологію сортування і біосушіння для виробництва RDF-палива (альтернативне паливо, отримане з відходів, — авт.ред.).

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що одразу три компанії отримали можливість будувати сміттєпереробний завод на Львівщині.

Як згадувалося раніше, 31 травня комісія при Львівській обласній державній адміністрації вирішила допустити до реалізації проектів з будівництва сміттєпереробного заводу одразу три підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: