Митниця розповіла, які саме товари не пропускатимуть на територію України

photo

Українська митниця перестала пропускати деякі посилки з товарами, які були придбані в зарубіжних Інтернет-магазинах.

Про це повідомляє cервіс OpenDataBot з посиланням на itc.ua, пише ЕП.

Як зазначається, це відбувається на підставі переліку об'єктів інтелектуального права, включеного до митного реєстру.

До списку торгових марок, які може перестати пропускати митниця, увійшли: Adidas, Amway, Apple, Canon, Chanel, Chesterfield, Chevrolet, Chivas, Christian Dior, Coca-Cola, Contex, Dormeo, Electrolux, Lego, Levi's, LG, Lipton, Honda, HP, Meizu, Mercedes Benz, New Balance, Nivea, Nokia, Opel, PlayStation, Redmond, Samsung, Sandora, Shell, Subaru, Xerox, Xiaomi та інші.

Водночас у ДФС уточнили, що обмеження стосуються виключно контрафактної продукції, походження якої не вдалося встановити.

Директор Департаменту організації митного контролю ГФС Олексій Василенко пояснив, що згідно з Митним кодексом, всі надходження проходять обов’язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити справжність товару.

«У разі встановлення контрафактності товар не потрапляє на митну територію України. За відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник повідомляє митницю про можливісь відновлення митного оформлення такого товару», – уточнив Василенко.

Голова митного департаменту ДФС запевнив, що його підлеглі не отримували ні усних, ні письмових вказівок про блокування ввезення в Україну посилок з товарами, торгові марки яких внесені до митного реєстру.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: