Еко-лекторій та музичні перфоманси: у Львові пройде Майстерня міста. Програма

IMG_2978
Майстерня міста у 2016 році, Львів

З 5 по 16 червня у Львові проходитиме урбаністично-культурний проект «Майстерня міста».

З 5 по 16 червня у Львові проходитиме урбаністично-культурний проект «Майстерня міста», передає кореспондент ІА Дивись.info

З 5 червня у Львові стартує VI Майстерня міста. Особливістю цього річного проекту буде наявність мобільного павільйону, який функціонуватиме у п’яти районах міста. Про це під час прес-конференції повідомив директор КУ «Інститут міста» Олександр Кобзарев.

«Ми отримали у пострадянський спадок уявлення про те, що хтось творить громадський простір за нас, відтак, багато хто усувається від цієї відповідальності і можливості. Мета цьогорічної Майстерні міста — дати можливість всім сторонам, які цікавляться міським розвитком, зустрітися на одному майданчику й обмінятися своїми ідеями», — пояснює Олександр Кобзарев.

Зазвичай, Майстерня міста виглядає як відкритий намет, який стоїть у центральному районі Львова. Цього ж року організатори запустять мобільний намет, який по черзі функціонуватиме на Рясному, Рогатці, Сихові, Замарстинові та Левандівці.

Читайте також: Де шукати мандрівний намет «Майстерні міста». Локації

«Протягом 12 днів відбуватимуться різні заходи. З наймасштабніших — це еко-лекторій, заходи по реставрації, а також культурні перфоманси, зокрема, музичний перфоманс «Тиха радіовечірка», — додає менеджерка проекту «Майстерня міста» Марта Гладка.

Цього року активні містяни також подавали власні проекти, націлені на зміну громадського простору Львова. За конкурсом представники Майстерні відібрали понад 40 таких проектів. Деякі з них отримають дофінансування від Майстерні міста. Загальна сума коштів — 200 тисяч гривень.

Головний павільйон Майстерні базуватиметься на вул. Валова, 18а та працюватиме з 10:00 до 22:00 з 5 по 16 червня. 5 червня о 17:00 відбудеться урочисте відкриття проекту. З повною програмою заходів можна ознайомитися на сайті Майстерні міста та Фейсбук-сторінці.

Як проходила попередня «Майстерня», можна подивитися у фоторепортажі Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: