У Львові відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль української ретро-музики

Львівська обласна філармонія 6 червня прийматиме ІІ Міжнародний фестиваль української ретро-музики ім. Богдана Веселовського, який розпочнеться концертом «Мрійлива ніч» до 100-річчя композитора Степана Гумініловича.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Один з засновників проекту Орест Цимбала розповів, що перший фестиваль відбувся два роки тому і став резонансною подією. «Цього року ми відзначаємо 100 років від дня народження Степана Гумініловича, – розповів Орест Цимбала. – Він був творчим побратимом Богдана Веселовського. Також навчався в Львівській консерваторії, де познайомився з Кос-Анатольським, Яблонським та іншими композиторами того часу. Згодом доля закинула його до Канади, де Гумінілович продовжував творити українське ретро».

За словами засновника фестивалю, ретро-музика охоплює естрадні твори, написані у ритмах танго, вальсу, фокстроту, румби – танцювальних ритмів, які були поширені в Європі в 30-40-их роках.

За словами організатора проекту, цьогорічний фестиваль проходитиме у два етапи. Перший з них – концерт «Мрійлива ніч», а другий – конкурс молодих виконавців і гала-концерт переможців, який відбудеться в Полтаві 26-27 серпня. Засновники фестивалю хочуть, щоб він був зосереджений не лише у Галичині, а мав всеукраїнське значення.

Організатори зазначають, що 6 червня у Львові виступатиме ILLARIA, яка виконає латиноамериканські пісні. Також, у схожому стилі співатиме Марія Копитчак, яка здобула першу премію у  конкурсі ім. Богдана Веселовського два роки тому. На сцені філармонії виступатимуть LADIES’ TRIO, гурт Anima, ансамбль «Високий Замок», KVITANA. Загалом на концерті буде представлено понад 30 номерів. Заплановані і хорові виступи, і танго, і номери під одну гітару – наприклад, батярські пісні. За словами організаторів, фестиваль буде цікавим як для старших людей, так і для молоді. Відвідати «Мрійливу ніч» планує віце-президент світового конгресу українців Петро Штик та син композитора - Юрій Гумінілович, який ніколи раніше не був в Україні.

Для детальнішої інформації: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії, (098) 13 01 061, (067) 67 34 210.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: