В поліції заявляють, що подружжя добровольців намагалися вбити за їхню патріотичну позицію

В поліції заявляють, що основною версією сьогоднішнього нападу на подружжя добровольців Адама Осмаєва та Аміни Окуєвої розглядають їхню патріотичну позицію.

Про це повідомили в прес-службі поліції Києва.

«Встановлено, що нападник хотів вбити екс-бійця полку «Київ» Аміну Окуєву та її чоловіка екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва, які фактично з перших днів російської агресії стали на захист України у лавах добровольчих батальйонів», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, попередньо з’ясовано, що чоловік, який назвався іноземним журналістом, завчасно домовився із подружжям про зустріч.
«Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав із коробки пістолет «Глок» і вистрілив у груди Адаму Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила кілька пострілів у стрілка», - зазначається у повідомленні.
Також у прес-службі заявили, що за фактом замаху на вбивство двох і більше осіб розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що сьогодні близько 17-ї години на вулиці Кирилівській у Подільському районі Києва сталася перестрілка, внаслідок якої двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення.
«На Подолі стався, за попередніми даними, зухвалий, злочинний, підступний замах на патріотів України, добровольців, Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, яка у 2014 році служила у лавах батальйону «Київ-2», - повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.
За його словами, один із двох чоловіків, яких було поранено, назвався іноземним кореспондентом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: