ДАБІ скасувала дію містобудівних умов та обмежень для житлового кварталу у Львові

1461579559-03_opportune
Фото ілюстративне

Ще один будівельний скандал назріває у Львові. 31 травня ДАБІ скасувала дію містобудівних умов та обмежень щодо будівництва житлового кварталу по вул. Шевченка, 60.

Ще один будівельний скандал назріває у Львові. 31 травня ДАБІ скасувала дію містобудівних умов та обмежень щодо будівництва житлового кварталу по вул. Шевченка, 60.

Про це йдеться на офіційному сайті ДАБІ.

«Департаментом ДАБІ у Львівській області проведено позапланову перевірку уповноважених органів містобудування та архітектури щодо законності видачі ними містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки під будівництво кварталу житлової забудови зі супутніми об’єктами соціально-побутової інфраструктури за адресою: м. Львів, вул. Шевченка, 60», - повідомляється на сайті.

Справа в тому, що кілька пакетів містобудівних умов та обмежень на будинки, частина із яких будуються з 2014 року (згідно із сайтом забудовника), прийняв Виконавчий комітет ЛМР у вересні минулого року. Відтак, як заявляли депутати ЛМР, таким чином фактично було узаконене будівництво житлового кварталу.

Скріншот з сайту забудовника житлового кварталу по вул. Шевченка, 60

Як видно зі скріншому сайту Львівської міської ради, 23 вересня були затверджені містобудівні умови та обмеження, зокрема, на будинки 1,2,3 (які вказані на сайті забудовника як майже збудовані на четвертий квартал 2016 року).

Про це відразу після прийняття виконкомом рішення говорив депутат ЛМР Тарас Чолій. «Ці будинки вже практично збудовані, один з них вже навіть проданий і готовий до заселення. Однак, щось пішло не так і будинки в експлуатацію не вводяться, тому на допомогу забудовнику приходить талановитий львівський архітектор п. Юліан Чаплінський і пропонує таку собі «машину часу», тобто затвердження містобудівних умов та обмежень заднім числом», - написав депутат.

Водночас, згідно із повідомленням ДАБІ, таке рішення виконкому зацікавило інспекторів: «Зокрема, було здійснено перевірку діяльності Виконавчого комітету Львівської міської ради та Управління архітектури та урбаністики Львівської міської.

Під час контрольно-інспекційних заходів посадовими особами ДАБІ встановлено, що уповноваженими органами було затверджено ТзОВ «Патриаком» 9 містобудівних умов і обмежень за зазначеною адресою, але із порушенням вимог чинного законодавства. За результатами проведеної позапланової перевірки прийнято рішення про скасування дії даних містобудівних умов і обмежень.

У подальшому Департаментом також вживатимуться невідкладні заходи в порядку нагляду щодо зупинення виконання будівельних робіт на об’єкті будівництва по вул. Шевченка, 60 у м. Львові».

Як відомо, на основі Містобудівних умов та обмежень формується Декларація про початок будівельних робіт, яка реєструється у ДАБІ і є необхідним кроком для початку будівництва. Відповідні декларації про старт будівництва будинку №1 за вказаними адресами, до речі, були зареєстровані в ДАБІ у вересні 2016 року.

На сайті забудовника станом на 4 червня немає коментарів щодо рішення ДАБІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: