У центрі Львові сьогодні проходить гала-концерт фестивалю LvivKlezFest-2017

188383581575180085865848816129872o-4205f4d91f47efbcd5801ae40058e000

У Львові сьогодні тривають заключні заходи фестивалю LvivKlezFest-2017, вхід вільний для всіх.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Зранку в рамках фестивалю LvivKlezFest-2017 відбулись екскурсії єврейським кварталом. Також відкрито фотовиставку «Євреї, що прославили Львів». А о 13.00 год на пл. Ринок розпочався гала-концерт «Мазл Тов!». У програмі також воркшоп з єврейського танцю та костюмована хода.

Відтак, офіційну частину Адель Діанова, керівник Всеукраїнського єврейського благодійного фонду «Хесед-Ар’є», розпочала з теплих спогадів про Блаженнішого Любомира Гузара, з яким Львів прощався вчора. «Я дуже радий вас вітати на цьому святі єврейської культури в гостинному місті Львові. Це дивовижне місто – кожен раз, повертаючись сюди, сприймаєш його по-новому. Львів завжди приваблював туристів своєю багатою культурою, багатою архітектурою, чудовою атмосферою. Це полікультурне місто – завдяки цьому тут жило і живе багато різних громад.

Євреї з самого початку сприймали Львів як рідний. Завдяки своїй полікультурності Львів був і є містом толерантним. Через це євреї змогли зберегти тут свою культурну спадщину. Зараз у львівських музеях зберігається багато картин єврейських художників, свитків Тори, предметів іудаїки. Нащадки галицьких євреїв приїжджають сюди, щоб зануритись у цю неповторну атмосферу і відчути єдність», - розповів Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні Олег Вишняков.

У програмі концерту передбачені виступи різних гуртів: «Varnitshkes» (Україна), «Kaschauer Klezmer Band», Кундиш С. (Україна / Ізраїль), Фаррелл П. (США), «Roman Grinberg Klezmer Swing Quartett» (Австрія), майстер-клас з єврейських танців (Юлія Пуріна, Україна), Поліна Шеферд (Велика Британія), feat «Бурдон» (Україна), «The Yiddish Blues Drifters» (Ізраїль), Shura Lipovsky with Novaya Shira  з програмою «Froyen in Yiddish renewal» (Нідерланди / Німеччина), «Klezmаfour» (Польща), «Litvakus» (США). На вечір запланований гранд-фінал за участю музикантів з Ізраїлю, США, Польщі, Австрії, Великої Британії, Німеччини, Голландії, України.

З кожним роком фестиваль єврейської культури у Львові стає все більш популярним як серед виконавців з усього світу, так і серед глядачів, які заради цієї події спеціально приїжджають до Львова. Цього року «LvivKlezFest-2017» тривав 3 тижні, пройшло понад 20 культурних заходів у різних куточках міста, в яких взяли участь виконавці з 10 країн світу.

Довідка

Організатор IX Міжнародного фестивалю єврейської музики «LvivKlezFest-2017» – Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є» 

Генеральні спонсори фестивалю «LvivKlezFest-2017»: Американський Єврейський Об’єднаний Розподільчий Комітет «ДЖОЙНТ», Львівська міська рада, Посольство Держави Ізраїль в Україні, Почесне консульство Держави Ізраїль у Львові, Почесне консульство Австрії у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: