Цього літа львів’яни зможуть купатись у трьох озерах

Starytsi_Dnistra_Reserve_RB
Стариці Дністра. Фото: Вікіпедія

Щороку з квітня по червень у Львові готують водойми до купального сезону. Вже майже готові три озера для відпочинку людей – два у Брюховичах і одне у Винниках.

Про це повідомляє прес-центр ЛМР.

Проте через погодні умови поки немає змоги зробити лабораторних замірів води, а відтак – отримати паспорт пляжу і відкрити купальний сезон. Інші водойми на території Львова є непридатними для купання.

Зокрема, готові «Озеро Винниківське» ТзОВ «Краківський ринок» та озеро ТзОВ «Колиба» у смт. Брюховичі. На озері ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі завершується підготовка дозвільної та технічної документації.  Проте на жодному з цих озер купатись ще не можна, бо немає паспорта пляжу. Через мінливу погоду інспектори Держпродспоживслужби у Львові не можуть зробити лабораторного дослідження якості води, а відтак, немає змоги відкрити купальний сезон.

«Немає паспорту пляжу через те, що температура води не дозволяє провести заміри Держпродспоживслужбою на якість води, а відповідно, підписати дозвіл на проведення купального сезону», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Зокрема, згідно з вимогою, для проведення таких замірів середньодобова температура води повинна бути 15° тепла.

На інших водоймах, а їх у Львові є понад 100, купатися не можна!  «На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей», - наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький. Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання.

Зазначимо, що на всіх облікованих водних об’єктах адміністративних територій, які не підготовлені для масового відпочинку на воді, встановлюються попереджувальні щити із вказівниками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР закликає мешканців бути обережними під час відпочинку і не нехтувати правилами поведінки на воді. «Шановні мешканці міста, будьте уважні та обережні під час відпочинку на воді! Стежте за повідомленнями засобів масової інформації. Життя і здоров’я кожної людини безцінні, тож бережіть їх!», - зазначають в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій на водоймах, необхідно невідкладно повідомляти чергового ГУ ДСНС України у Львівській області за тел. 101, Центральної рятувально-водолазної служби Товрятводу України у Львівській області за тел. 097-017-00-20.

Нагадаємо, у 2016 році відпочинок «на воді» був дозволений лише на одній базі відпочинку – «Винниківське озеро» ТзОВ «Краківський ринок». Орендарі водних об’єктів  ТзОВ «Колиба» та ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі не змогли своєчасно завершити реконструкції пляжів і підготувати їх до літнього сезону відпочинку містян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: