На Львівщині за місяць вакцинували 300 жінок проти папіломавірусу

За місяць на Львівщині понад 300 жінок вакцинувались проти вірусу папіломи. Вакцинацію проти папіломавірусу проводять в кабінеті щеплень Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Про це сьогодні, 8 червня, заявили спеціалісти під час прес-конференції.

Під час заходу медичні працівники Львівщини не лише розповіли про інфекційний збудник та його вплив на здоров’я людини, але й про механізми боротьби з недугою.

«У Львівській області за минулий рік виявлено 233 випадки раку шийки матки, з них 34 – у занедбаній стадії (14,6%). Вікова категорія від 40-44 років найбільше підлягає ризику. 80% жінок з раком шийки матки, мали папіломавірус. Для боротьби з такою недугою має працювати два механізми – вакцинація та скринінг. Єдиний спосіб уникнути захворювання – зробити щеплення», – зазначила Світлана Струк, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я з онкогінекології.

«Вакцина являє собою елементи оболонки папіломавірусу, тому вона сама по собі не провокує утворення ракових клітин. Після внутрішньом'язового введення в крові виробляються антитіла, які назавжди залишаються в організмі людини. Щеплення здійснюють в кілька етапів, для більшої ефективності рівномірного виділення антитіл. Завдяки обласній програмі закуплена вакцина, планується охопити близько 2250 дівчаток, віком від 11-14 років. У вас є безцінна можливість вберегтися від смерті. Скористайтесь шансом», - додала Наталія Тімко, головний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Довідка

Папіломавірус людини – широко розповсюджений інфекційний збудник, що викликає низку захворювань шкіри та слизових оболонок. При пов’язаних із вірусом патологіях сечостатевої системи порушуються показники загального та місцевого імунітету, що може бути причиною генералізації інфекційного процесу або загострення основних проявів хвороби. Сьогодні доведено, що найбільш небезпечними є штами  папіломавірусу, які спричиняють рак шийки матки. Щеплення проти  раку шийки матки (папіломавірусу) здатне виключити найменшу ймовірність розвитку ракових клітин.

Вакцини проти найбільш небезпечних типів вірусу зареєстровані в усіх країнах Європейського Союзу, США та Канаді. Протягом 5,5 років після вакцинації зберігається 100% захист від передракових уражень шийки матки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: