Вилучення машинок біля Оперного театру завершилося бійкою (відео)

866c7626-4023-4021-a3d4-f0abc1454029

Демонтаж несанкціонованих атракціонів їхні власники перетворили на скандал.

Підприємці, які на площі перед Оперним театром з порушенням чинного законодавства здають у прокат дитячі електромобілі, у вівторок ввечері заблокували проїзд проспектом Свободи. Порушники безперервно ходили проїжджою частиною, йдеться на Faсebook-сторінці Муніципальної дружини.

Згодом муніципали викликали патрульну поліцію і екіпажі, які прибули на місце, щоб припинити блокування руху. Однак, коли працівники Муніципальної Варти почали демонтаж машинок, підприємці намагались спровокувати бійку.

«Я підбіг, намагався задавати запитання, мене почали бити муніципали і відтягувати від майна. Я почав їх затримувати, схопив одного за футболку, він зняв футболку. Я схопив іншого за футболку. Він почав волочити мене через всю дорогу», - так про ці події розповідав журналістам представник підприємця Олег Спиридонов.

Варто зазначити, що атракціони перед оперним театром Львівський міськвиконком заборонив ще у 2015 році. І так вдалось забрати звідти пересувні каруселі, які на центральній площі міста були не лише порушенням благоустрою, а ще й небезпечною конструкцією.

«На розгляді в адмінкомісії є чимало протоколів, які склала муніципальна дружина разом з нашими працівниками про порушення правил благоустрою, де максимальний штраф є 1700 грн», - повідомила заступник голови Галицької райадміністрації Галина Бачинська.

Проте, як стверджують підприємці, на машинках, які їздять площею біля оперного театру, вони не заробляють. Виправдовуються - це лише тест-драйв для клієнтів, які хочуть орендувати електромобіль. Тому демонтаж назвали незаконним.

«Все, майна нема. Обікрали. Ніяких документів, Дружина в шоці», - коментував Олег Спиридонов.

За словами начальника управління безпеки міста Юрія Діля, сутички із цим підприємливим подружжям вже не вперше

«Засоби муніципали у них демонтовують, щоразу керуючись рішенням міськвиконкому. І при цьому складають акт демонтажу. Проте щоразу виникає конфлікт. Як підтримку цей підприємець, пан Спиридонов, завжди використовує молодих людей, які в нього нелегально працюють, не офіційно. Ми вже подали, до речі, запит у поліцію та фіскальну службу. А під час останньої сутички ніхто не постраждав», - повідомив Юрій Діль.

Демонтоване майно власникам повернуть при представленні документів, що посвідчують право власності на електромобілі, під письмове зобов'язання про недопущення порушень правил благоустрою міста в подальшому.
От тільки терміни повернення швидше за все зміняться.

«На сьогоднішній день юрист підприємства погоджують з юридичним департаментом міської ради дії щодо посилення відповідальності. Тому що підприємці мають зрозуміти, що працювати краще у рамках чинного законодавства, в дозволених місцях, а не там, де заманеться. Ми багато разів їм пропонували розмістити свої атракціони у парковій зоні, до прикладу у Стрийському парку чи парку культури. Але вони хочуть це робити тільки у центрі міста», - наголосив Юрій Діль.

Із грудня 2016 року у цих підприємців-порушників демонтували понад два десятки одиниць їхнього інвентаря – не лише машинки, а й сегвеї, дартси, турніки, які вони теж розміщували перед оперним театром. Щоразу власників штрафували. Однак, штрафу ті не заплатили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: