Коли, як і скільки грошей відшкодують українцям за зекономлені на опалення ресурси

1470305688-6501
Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

Ті містяни, які зекономили електроенергію і газ на опалення під час опалювального сезону, мають право на часткову монетизацію субсидій.

Про це 9 червня, під час брифінгу, повідомила начальниця управління соціального захисту Наталія Демкович, передає ІА Дивись.info.

Особи, які зекономили електроенергію і газ під час опалювального сезону, можуть отримати компенсацію з бюджету. При цьому, відшкодовуватимуть вартість зекономлених ними енергоносіїв у граничному розмірі: 100 кубічних метрів газу (695 гривень) і 150 кВт електроенергії (174 гривні), пояснює Наталія Демкович.

«Якщо вони зекономили менше, це означає, що вони отримають менше, якщо більше, то їм більше не відшкодують. Гранична межа — 100 кубометрів газу і 150 кіловат електроенергії. Решта суми іде в дохід бюджету», — додає чиновниця.

Начальниця управління зауважує, що пізніше працівники складуть графіки, за якими користувачі субсидіями муситимуть підійти до структурних підрозділів управління соціального захисту.

Про те, як отримати кошти, читайте тут.

Нагадаємо, наразі українці не отримують субсидії через зміни у законодавстві та неспроможність їх повноцінно виконати органами Державної фіскальної служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: