Завтра зі Львова вирушить перший «безвізовий» поїзд до Перемишля

Female hands holding Ukrainian abroad passports on the Krakow city center background

Традиційний маршрут Київ-Львів-Перемишль завтра символічно стране «безвізовим».

Традиційний маршрут Київ-Львів-Перемишль завтра символічно стране «безвізовим».

Анонсовано, що під час зупинки у Львові до учасників подорожі приєднаються відомі львів’яни.

У неділю, 11 червня, з Києва до Перемишля вирушить перший «безвізовий поїзд», на якому здійснять символічну першу безвізову подорож до ЄС 40 людей: громадські активісти, аналітики, експерти митці і журналісти. Про це повідомляє «Європа без бар’єрів».

Перед відправленням поїзда на Центральному залізничному вокзалі Києва відбудеться «церемонія прощання з візовим режимом», під час якої з короткими промовами виступлять: віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, голова відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас.

Метою подорожі є символічний акт першого перетину кордону з ЄС за безвізового режиму, а також публічне обговорення і рефлексія питань свободи пересування в сучасному світі, шляху України до безвізового режиму, значення його набуття.

Під час зупинки у Львові до учасників подорожі приєднаються відомі львів’яни. По прибуттю до Перемишля на залізничному вокзалі відбудеться прес-конференція, у якій візьмуть участь, окрім пасажирів поїзда, польські громадські діячі, інтелектуали, дипломати з обох сторін, зокрема, Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та екс-депутат Європарламенту і громадський діяч Павєл Залєвський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: