Перша ніч безвізу. Репортаж з українсько-польського кордону (фото)

IMG_2430

Сьогодні вночі українці отримали безвізовий режим з 36 країнами Євросоюзу.

Відтак, перші громадяни України вночі мали змогу перетнути українсько-польський кордон без віз, користуючись лише біометричним паспортом, - повідомляє кореспондент Дивись.info з митного посту Рава-Руська, що на Львівщині.

Наразі польські прикордонники через безвіз з Україною працюють у посиленому режимі. З боку українських митників порядок перевірки документів не зазнав особливих змін. Як розповіли журналістам, українські прикордонники отримали новітню техніку для більш якісного виконання своїх функцій. Тепер, за словами спеціалістів, оформлення одного громадянина триватиме 7-8 секунд, - повідомили прикордонники Західного регіонального управління Державної прикордонної служби.

Водночас, з польського боку наразі посилено контроль в частині співбесіди з громадянами України, що в'їжджають у Польщу, а також контроль щодо наявності достатньої суми коштів для подорожі.

Нагадаємо, сьогодні вночі, 11 червня, Україна офіційно отримала безвізовий режим з ЄС. Варто наголосити, що відкриття кордонів без віз для українців починається о 00:00 згідно із часовим поясом кожної країни Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: