Клімкін: росіяни мають повідомляти про поїздки до України

_96445353_bc770ad3-cd10-4c99-8969-892bdf6ab8be

Для росіян необхідно створити систему попереднього інформування про наміри відвідати Україну, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі "Сніданок з 1+1".

Для росіян необхідно створити систему попереднього інформування про наміри відвідати Україну, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі «Сніданок з 1+1».

За його словами, візи відходять у минуле, але потрібно попереджувати завчасно про поїздку через інтернет.

«Ось ви їздите в багато країн, потім заходите в інтернет і говорите: я за п'ять днів їду - ось так, насправді, і російські громадяни мають їхати в Україну. Маємо створити платформу і контролювати в'їзд, щоб це не було абсолютно неконтрольовано», - заявив міністр.

Міністр зазначив, що для цього потрібно ухвалити політичне рішення. На розробку платформи потрібно декілька місяців, потім має бути тестування.

Голова МЗС зауважив, що візи для росіян потрібно було б ввести вже давно. Проте виникає питання жителів Криму, яких влада РФ може змусити «робити візу до власної країни, водночас росіяни можуть скористатися візовим режимом, щоб тиснути на кримчан для зміни громадянства».

«Наша мета повинна бути простою - закрити кордон, але таким способом, щоб це було не політичне гасло, і щоб це не зашкодило українцям», - підкреслив Павло Клімкін.

Нещодавно тема запровадження українських віз для росіян знову з'явилася у політичному дискурсі - фракція «Народний фронт» активно шукає голоси за таку ініціативу. Восени минулого року відповідна постанова про скасування безвізового режиму з РФ навіть з'явилася у порядку денному, однак до голосування справа так і не дійшла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: