Після відвідин мерії інвестори, які хотіли збудувати сміттєпереробний завод, втікали зі Львова, – Чорновіл

362709279

Політичний аналітик звинуватив мера Львова Андрія Садового в брехні, проаналізувавши його коментар одному з телеканалів щодо сміттєвої кризи у місті на своїй сторінці у Фейсбук.

«Садовий заявляє, що в катастрофі винні Порошенко, Гройсман і Луценко. Що проблема виникла рік тому, коли після пожежі й загибелі людей на сміттєзвалищі Генпрокурор заборонив вивозити туди сміття.

Садовий бреше. Проблема існує вже кілька десятиліть. Сміттєвий полігон створений ще 60 років тому, а закрити його мали навіть до здобуття Україною незалежності. Вирішення проблеми постійно відкладали, хоча щороку ставало очевидніше, що запас часу у місцевої влади вичерпується. А рішення прокуратури лише повторило стару позицію – полігон уже давно закритий і вивозити туди сміття не можна», – написав Чорновіл.

Однак він зазначив, що проблема, справді, виникла не з приходом до влади Андрія Садового.

«Але він дуже добре усвідомлював її суть та оцінював наслідки й пропонував розв'язки. 2002 року Садовий балотувався на посаду міського голови (я теж голосував за нього). Тоді він програв, але подарував Львову шикарний документ - дуже вміло прописану й розумну програму діяльності міського голови. Там окремий розділ про європейський метод утилізації відходів у Львові – «відходи - це ресурс». 2006 року Садовий таки переміг і сів у мерське крісло. Під час виборів він навмисно виїжджав до Грибовичів, де мешканці вже тоді блокували проїзд сміттєвозів на звалище, й пообіцяв, що в найкоротші терміни полігон буде закритий, а Львів перероблятиме сміття, як і інші європейські міста. Після виборів про обіцянки та свою програму забув на десятиліття. Жодної дії зроблено не було», – продовжив Чорновіл.

Він додав, що проекти побудувати сміттєпереробний завод були вже давно.

«…Після відвідин мерії інвестори втікали зі Львова чимдуж і ніколи більше не поверталися. Це не лише стиль Садового - вимагати відкати чи частку в бізнесі. Львів'яни з завидною постійністю обирали собі дуже корумпованих керівників. Єдине - Садовий переміг саме завдяки обіцянкам принести абсолютно нову якість у місцеву політику й господарку. Не приніс», – написав політаналітик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: