Міноборони хоче купувати озброєння через Prozorro

img_1529
Фото ілюстративне. Джерело: сайт Національної Гвардії України

Міноборони України планує перейти на тендерну процедуру закупівлі озброєння та військової техніки, а також послуг з їх ремонту і модернізації для державного оборонного замовлення.

Закупівлі планується здійснювати через систему Prozorro, - повідомляє прес-служба асоціації виробників озброєння та військової техніки України.

Як зазначено у повідомленні, відповідне питання було розглянуто на засіданні робочої групи Міністерства оборони України за виконання дорожньої карти оборонної реформи на 2016-2020 роки.

«За результатами засідання було прийнято рішення доручити Центральним службам забезпечення збройних сил підготувати перелік озброєння і військової техніки, комплектів запчастин, інструментів та приладдя (ЗІП), а також послуг з ремонту і модернізації військової техніки, закупівлю яких можна буде здійснювати на відкритих тендерах», - повідомили у прес-службі.

«Зараз у нас немає інформації: що, де і за якою ціною закуповується для потреб нашої армії. У сфері закупівель діють ще радянські військові стандарти і вимоги прийняті в 70-80-х роках. Ми ініціюємо перехід на відкриті тендери в оборонному секторі, тому що це відповідає міжнародній практиці. Також цього вимагають стандарти НАТО», - цитує прес-служба виконавчого директора асоціації Руслана Джалілова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: