На Львівщині керівника підрозділу міграційної служби засуджено за незаконну легалізацію іноземців

630_360_1493324213-1416

Посадовець організував канал нелегальної міграції, налагодивши схему легалізації іноземців. Вони отримували українські паспорти, хоч ці бланки вважалися начебто знищеними.

Суд виніс покарання посадовцеві у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з іспитовим терміном, повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Минулого року поліцейські Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) спільно з львівським підрозділом БЗПТЛ та слідчими поліції Львівської області ліквідували потужну схему незаконної легалізації іноземців. Ця схема використовувалася для нелегальної міграції іноземців до країн Європейського Союзу.

Цей факт слідчі кваліфікували за статтями 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування кримінального провадження було викрито керівника одного з територіальних підрозділів міграційної служби Львівщини. Посадовець підробляв документи та вносив сфальсифіковані дані, таким чином організувавши оформлення українських паспортів громадянам В’єтнаму. У подальшому їм видавалися паспорти з установчими даними громадян України (жителів Автономної Республіки Крим), але із вклеєними фото іноземців.

Під час обшуків за місцем роботи зловмисника у схованках вилучено близько 300 паспортів громадян України. Ці бланки числилися начебто знищеними. Також виявлено особові справи на оформлення паспортів громадян України – жителів АР Крим – із фотокартками громадян В’єтнаму, інші докази злочинної діяльності.

Нещодавно суд виніс вирок організаторові зазначеної злочинної схеми. Посадовця засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком. Також його позбавлено права обіймати посади в органах влади упродовж двох років.

«Заходи з ліквідації схем незаконної легалізації іноземців тривають і залишатимуться одним із пріоритетних напрямків діяльності Департаменту та його територіальних підрозділів», – зазначив начальник ДБЗПТЛ Національної поліції України Артем Крищенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: