Суд зупинив дію декларації на будівництво на старому єврейському цвинтарі

Цього тижня Залізничний районний суд зупинив дію декларації на будівництво на території стародавнього єврейського кладовища у Львові.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив  директор Центру «Єврейське відродження» Мейлах Шейхет.

«Під назвою ніби ремонту, ніби підпірної стінки міськвиконком Львова минулого року почав впровадження скасовано 2013 року проекту на цій території – міжнародного конкурсу ознакування місць пов’язаних з історією євреїв Львова. Початок впровадження цього «проекту» привів до злочинного руйнування єврейських поховань старого єврейського кладовища у Львові та викидання з землі тисяч останків єврейських поховань», – написав пан Шейхет.

Він зазначив, що Залізничний районний суд також наклав заборону на всі види будівельних робіт на цій території, однак міськвиконком Львова подав апеляційну скаргу, аби відновити право на будівництво на єврейських похованнях.

«13 червня Апеляційний адміністративний суд Львова відхилив апеляційну скаргу міськвиконкому, залишивши в силі заборону будівництва на єврейських похованнях. Вперше за всі роки української незалежності ЛОДА зробила позитивний крок і підтримала заборону будівництва на похованнях», – зазначив Мейлах Шейхет.

Львівському міськвиконкому залишилось 5 днів на апеляцію щодо відновлення декларації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: