Грицак закликав посилити відповідальність за поширення російської пропаганди

Глава Служби безпеки України Василь Грицак закликав на законодавчому рівні закріпити кримінальну відповідальність за поширення російської пропаганди.

Про це повідомляє Апостроф.

За словами глави СБУ, для боротьби з російською агресією в інформаційному просторі необхідно «терміново розробити і прийняти зміни у законодавство України про кримінальну відповідальність».

«Наша мета - надати в Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни», - заявив Грицак.

Він підкреслив, що в Україні не знешкоджена повністю «п'ята колона», яка маніпулює недосконалістю українського законодавства і найдемократичнішою цінністю - свободою слова.

Крім того, керівник спецслужби закликав укласти «акт інформаційної єдності українських журналістів», який буде в себе включати бойкот усім представникам п'ятої колони РФ у інформаційному просторі України.

«Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників «путінського руського міра» має залишитися лише «кісельовсько-соловйовський» майданчик», - підсумував Грицак.

Нагадаємо, раніше розгорівся скандал між СБУ та журналістами через телесюжет про вартість автомобілів співробітників управління захисту економіки спецслужби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: