Львівський обласний центр зайнятості у червні пропонує 5,2 тисячі вакансій

На початку червня у міських та районних центрах зайнятості Львівщини зареєстровано 16,4 тис безробітних, яким пропонується 5,2 тис вакансій. Відтак за одне робоче місце змагаються 3 особи.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

«За п’ять місяців цього року нам вдалося працевлаштувати 23,9 тис.осіб, що на 4,8 тис. більше ніж в аналогічному періоді торік, – розповіла в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук. – Понад третину з них (8,2 тис.) становили безробітні, а решта осіб були забезпечені місцем праці до набуття статусу безробітного. Завдяки механізму компенсації працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску до трудової діяльності повернулися 692 безробітних, ще 80 – започаткували власну справу, отримавши стартовий капітал у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття».

Професійне навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації отримали  5,6 тис мешканців Львівщини, з котрих 85,7 % вже поповнили трудові колективи. Програмою ваучеризації скористалися 6 осіб віком понад 45 років.

Загалом, упродовж січня-травня комплекс соціальних послуг із працевлаштування отримали 33, 2 тис. мешканців області, на 9,8 тис. одиниць збільшилося число задекларованих працедавцями вакансій.

Нагадаємо, що у Львівській області реалізовується пілотний проект щодо залучення до роботи членів малозабезпечених родин і вимушено переміщених осіб. Експеримент передбачає не тільки працевлаштування як на постійній, так і тимчасовій основі тих, хто перебуває у стані бідності, але й підтримку їхніх підприємницьких ініціатив. Майбутнім бізнесменам надаватиметься поворотна безвідсоткова фінансова допомога для закупівлі обладнання та витратних матеріалів для організації власної справи, максимальний розмір якої становить майже 64 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: