«За ці гроші можна золотий полігон зробити!» – Гройсман і Садовий посварилися у Фейсбуку

36_main
Фото Lb.ua

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповів на обурений пост мера Львова Андрія Садового у Фейсбук і зазначив, що для вирішення проблеми сміття слід побудувати новий полігон.

Отже, після учорашньої критики на адресу львівського мера, яка пролунала з вуст прем’єра на засідання Кабміну, Андрій Садовий написав у Фейсбуку.

«Чекав від Прем'єр-міністра (!) України більш адекватної відповіді на офіційне попередження про екологічну загрозу, спричинену сміттєвою блокадою 800-тисячного міста, ніж елементарне хамство», – написав Андрій Садовий.

Зранку на пост мера відреагував Володимир Гройсман.

«Хочу пояснити, в чому полягає, на мій погляд, вирішення сміттєвої проблеми для Львова. Все просто. Треба розпочати робити новий полігон, і це вимагає лише декілька місяців. Земельна ділянка Львову відводилась уже двічі. Кошти у Львова завдяки децентралізації є – тільки біля 0,25 млрд грн лежить на депозиті. За ці гроші можна золотий полігон зробити! Паралельно можна розробляти і більш довгострокові проекти. Треба лише почати щось робити.

Коли пан Андрій каже, що очікував від мене адекватної реакції, то, очевидно, мав на увазі, що я знову буду звертатись до інших міських голів, щоб вони тимчасово прийняли львівське сміття. Якщо пан Андрій Садовий забув, то я це роблю весь цей час майже кожні два тижня. А коли кажу йому і самому підключитись до цього, то у відповідь чую – тобі вони не відмовлять, а я перед ними на коліна ставати не буду. Так, мені не відмовляють, але питають – як надовго. І мені все складніше знайти відповідь, бо жодних дій з боку пана Садового ніхто не бачить.

Я просив за ділянки для нього – не підходять. Я просив зайнятись найневідкладнішими проблемами Грибовицького сміттєзвалища, щоб не допустити нових трагедій, а люди побачили, що є намір щось для них зробити, і може тоді пішли назустріч – в результаті цим займався ДСНС і віце-прем'єр Кістіон. Про те, що за французький проект, яким так гордиться пан Андрій, але який не вирішує проблему зараз, я домовлявся, коли був минулої осені у Франції, пан Андрій чомусь мовчить.

То я хочу ще раз задати питання – що ще я маю зробити? В чому має полягати моя адекватна відповідь?» – йдеться у пості прем’єра.

Нагадаємо, 12 червня голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: