Віце-прем’єр-міністр Польщі відвідає виставку «Скарби Підгорецького замку»

IMG_3505

Віце-прем’єр-міністр Республіки Польща, міністр культури та національної спадщини Пьотр Глінські відвідає виставку «Скарби Підгорецького замку».

Сьогодні з офіційним візитом до Львова прибув Віце-прем’єр-міністр Республіки Польща, міністр культури та національної спадщини Пьотр Глінські. Вже відбулася зустріч з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою.

Стало відомо, що віце-прем’єр-міністр відвідає виставку «Скарби Підгорецького замку», яка відкрилася 20 березня у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького. Тут представлені понад 200 експонатів, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку.

Восени цю виставку планують презентувати у Польщі.

Дивіться фото: 200 унікальних експонатів: у Львові демонструють скарби Підгорецького замку (фото)

Водночас, на цьому офіційна програма Віце-прем’єр-міністра Республіки Польща, міністра культури та національної спадщини Пьотра Глінські не завершується. Сьогодні, у Львівській національній науковій бібліотеці України імені В. Стефаника відбудеться LXXI Оссолінська зустріч із Першим віце-прем’єр-міністром Республіки Польща, міністром культури  і національної спадщини професором Пйотром Глінським.

Зустріч присвячена 200-річчю заснування Національного Закладу імені Оссолінських — однієї з найбільших книгозбірень Львова, яка 1940 р. увійшла до складу створеної  радянською владою Львівської філії Бібліотеки академії наук УРСР. 1946 р. діяльність Оссолінеуму було  відновлено у Вроцлаві на базі частини переміщених зі Львова колекцій. У вказаній Оссолінській зустрічі також братимуть участь директор Національного Закладу імені Оссолінських у Вроцлаві д-р Адольф Юзенко, Президент Українсько-польського форуму співробітництва Ян Маліцький, представники Міністерства культури і національної спадщини Польщі, Посол Республіки Польща в Україні.

За участю віце-прем’єр-міністра Польщі П. Глінського відбудеться відкриття виставки «Оссолінеум: львівські збірки», на якій експонуватимуться документи з фонду Національного закладу імені Оссолінських, що зберігаються у низці відділів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: