«Видужуй!»: Путін розповів про проблеми медицини в США і Європі дівчині, яка помирає від раку

Серед численних запитань президенту було питання від Дар'ї Старікової, 24-річної дівчини з Мурманської області. Дівчина хвора на рак в четвертій стадії.

Серед численних запитань президенту було питання від Дар'ї Старікової, 24-річної дівчини з Мурманської області. Дівчина хвора на рак в четвертій стадії, пише Дождь.

Даша розповіла, що діагноз їй поставили занадто пізно, через що вона втратила час для лікування. Довгий час її лікували від міжхребцевого остеохондрозу.

Дівчина каже, що в місті не вистачає вузьких фахівців, які могли б ставити вірні діагнози відразу. У місті закрили практично всі лікарняні відділення, люди змушені їздити в сусідній Кіровськ. Складні операції і обстеження можна отримати тільки в Мурманську в 5 годинах їзди, що багатьом не доступно.

«Я прошу не за себе, а за всіх жителів, я прошу допомогти нам відновити лікарню, відновити все .. швидка допомога іноді не встигає довезти людей. У моєї подруги маму не довезли до лікарні, вона померла в машині. Ми хочемо жити, а не виживати», - розповідає Даша.

Володимир Путін у відповідь розповів історію про свого батька, у нього теж був рак, який в підсумку вдалося вилікувати. «Надію не втрачай», - закликав її президент. «Я теж зверну на це увагу, в тому числі, на те, як можна допомогти тобі особисто», - додав він.

Потім Путін заговорив про проблеми в медицині в цілому. «Проблеми з медициною є скрізь. Пацієнти завжди відносяться критично до того, що робиться в області медицини практично у всіх країнах. Саме тому в тих же США попередній президент почав проводити реконструкцію цієї сфери, провів закон, який викликав багато критики, потім новий президент фактично скасував його. Те ж саме і в Європі відбувається», - розповів він.

Путін розповів, що за три роки побудовано 2000 медичних об'єктів, і зазначив, що є проблема в нестачі вузьких фахівців. Говорив про перехід до електронних черг в лікарнях. Головне - забезпечити доступність медицини, сказав Путін. Пообіцяв «уважно подивитися» на випадок Даші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: