Нетверезому водієві загрожує кримінальна відповідальність за спробу дати хабар

Нетверезому водієві загрожує кримінальна відповідальність за спробу дати хабар патрульним Львова

.

Про це інформує Патрульна поліція Львова.

Вчора, близько 12 години дня, на стаціонарному пості патрульної поліції неподалік міста Стрий інспектори взводу з обслуговування доріг державного значення помітили ВАЗ 21013, водій якого їхав не пристебнутий ременем безпеки. Під час спілкування із водієм та перевірці документів, виявили відсутність полісу обов'язкового страхування та ознаки алкогольного сп'яніння.

Водій визнав, що вживав алкогольні напої перед тим як сісти за кермо. Йому запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу і він погодився. Чоловік розуміючи, що не уникне відповідальності за керування напідпитку вирішив вдатися до крайніх методів. Водій почав пропонувати неправомірну вигоду. Він витягував гроші з кишені і намагався їх вкласти у руки та кишені поліцейських.

Чоловіка неодноразово попереджали про відповідальність за такі дії, однак він усе проігнорував і продовжував пропонувати гроші. Факти неодноразових спроб дати хабар був задокументовані. На місце викликали слідчо-оперативну групу Стрийського відділу поліції. Допоки їхали слідчі патрульні перевірили на драгері водія і результат 2,11 проміле. На чоловіка склали протокол за керування в нетверезому стані, та винесли постанову за відсутність необхідних документів для керування транспортним засобом. Згодом, правоохоронці після усіх слідчих дій на місці інциденту, вилучили суму приблизно 7 тисяч гривень у різній валюті, чоловіка доставили до відділу поліції. Тепер порушнику, окрім адміністративної відповідальності за нетверезе керування загрожує ще й кримінальна за ч.1 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Санкція статті передбачає: покарання штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: