Дослідження виявило, де в Україні найбільш цінують працю вчителя

DeathtoStock_Creative Community9

В Україні працю шкільного вчителя найбільше поважають у східних і західних регіонах, а найменше - в столиці.

Про це свідчать результати дослідження GfK, проведеного на замовлення громадської організації «Освіторія», пише Укрінформ.

«Тільки 56% киян вважають роботу вчителів важливою. Тоді як на заході України це показник перевищує 80%, на сході - 85%, на півдні - 75%, в центрі - 74%», - зазначається в прес-релізі.

Як наголошують соціологи, опитування показало, що повага до учителя безпосередньо залежить від розмірів населеного пункту. Так, у містах, де мешкає від 51 до 100 тисяч осіб, важливою роботу учителів назвали 92%, тоді як в містах з більш як півмільйонним населенням — тільки 66%.

«У великих містах у людей більше соціальних контактів, більше джерел інформації. Тому соціальний статус учителя як ключового джерела знань про світ знижується. З розвитком нових можливостей, зокрема інтернету, вчителі втрачають свою колишню роль», — вважає директор київської СШ №148, член колегії МОН Сергій Горбачов.

Також дослідження показало, що загалом по країні жінки цінують учителів більше, ніж чоловіки (78% проти 72%), а люди літнього віку — більше, ніж молодь: 80% — в групі старше 60 років, 74% — серед 30-39-річних і тільки 67% — серед молоді 16-19 років.

Опитування було проведено методом особистого інтерв'ю у рамках Омнібуса GfK Ukraine в травні 2017 року. Загальна вибірка опитування становить 1000 респондентів віком від 16 років(у місяць). Вибірка репрезентативна для населення України за віком, статтю, регіоном і розміром населеного пункту. Максимальна похибка — 3,1%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: