Іран завдав ракетного удару по території іншої держави вперше за 30 років

Іранські військові випустили кілька ракет по території в Сирії у відповідь на два теракти в Тегерані на початку цього місяця.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає УП

За інформацією іранської влади, ракети були випущені по позиціях угруповання «Ісламська держава» в сирійській провінції Дейр-аз-Зор. Як відомо, ІДІЛ взяла на себе відповідальність за подвійний теракт в Тегерані, в результаті якого загинули 17 людей.

«Ракети середньої дальності були випущені з провінцій Керманшах і Курдистан, і знищили велику кількість терористів і зброї», - йдеться в офіційні заяві Іранської революційної гвардії.

Іранське телебачення показало кадри зі запуском ракет, що злітають в нічне небо. Іран запустив ракети по території іншого держави вперше за останні 30 років.

Дейр аз-Зор є багатою на нафту провінцією, яка пов'язує де-факто столицю ІДІЛ місто Ракка з територією, яку контролює терористична група в сусідньому Іраку.

Нагадаємо, 7 червня четверо озброєних чоловіків відкрили вогонь біля входу в будівлю парламенту Ірану у Тегерані, після чого проникли у будівлю. Згодом один із них підірвав себе.

Другий напад стався у мавзолеї Хомейні на півдні Тегерану. Троє нападників вбили одну людину і поранили ще п’ятьох, після чого смертниця влаштувала вибух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: