Львівська політехніка підписала угоду про співпрацю з Польщею

56941983
Львівська політехніка. Фото: Mapio.net

Підписана угода передбачає створення спільної мережі для роботи в галузі «Розумних технологій та інтелектуальних мікросистем».

Підписана угода передбачає створення спільної мережі для роботи в галузі «Розумних технологій та інтелектуальних мікросистем», передає кореспондент ІА Дивись.info

19 червня НУ «Львівська політехніка» підписала угоду про співпрацю з провідними технічними університетами Республіки Польща. Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Угода передбачає створення спільної мережі для роботи в галузі «Розумних технологій та інтелектуальних мікросистем». З польської сторони до неї долучилися Вроцлавська, Лодзинська та  Познанська політехніки, а також Краківська гірничо-металургійна академія ім. С.Сташіца. Крім того, як зазначає ректор Львівської політехніки Юрій Бобало, у рамках угоди також відбуватиметься співпраця з Німеччиною.

Читайте також: При Львівській політехніці збудують Центр передового досвіду

«У цьому проекті приймають участь вісім навчальних закладів Польщі і Німеччини. Вже обговорена основна робоча версія проекту. Така угода перша в Україні. Ціла низка польських, німецьких вишів підписали угоду, яка би працювала на Львівську політехніку», — зазначив Юрій Бобало.

Ректори підписують угоду про співпрацю. Фото: Дивись.info

На думку представників українського ВНЗ, така співпраця дозволить українським вченим проваджувати спільні проекти з ЄС та налагоджувати взаємини з іншими українськими та європейськими підприємствами.

Основною метою такої мережі є забезпечення розвитку розумних систем та інтелектуальних технологій і розбудова дослідного Центру передового досвіду (Centre of Excellence) при Львівській політехніці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: