Завтра Кабмін розгляне питання реорганізації Академії сухопутних військ

maxresdefault
Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Вже завтра, 21 червня, Кабінет міністрів розглядатиме питання реорганізації Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

Про це у коментарі ІА Дивись.info повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Посадовець зазначає, що про це йому повідомило надійне джерело у Києві, утім його імені розкрити він не може.

Заступник голови обласної ради Володимир Гірняк

«Є інформація про те, що завтра може розглядатися питання про створення окремого танкового факультету у Харкові і саперного факультету у Кам’янець-Подільський. Це фактично розвал Сухопутної академії, — каже Володимир Гірняк. — Я вважаю, що в цій ситуації, група Львівщини, яка представлена всіма політичними партіями: і БПП, і Самопоміч тощо, має перестати з’ясовувати стосунки, і спільно зайняти позицію з недопущення цього».

Читайте також: Нова «стратегія» військової освіти Полторака чи знищення Академії сухопутних військ у Львові?

Володимир Гірняк переконаний, що це — питання національної безпеки, адже переведення таких сил під Харків, на відстань 24 км від бойових дій на Сході, несе реальну загрозу.  Крім того, він зазначає, що неприпустимим є факт, що реорганізацію Академії ні з ким не обговорювали.

«Навіть Янукович собі цього не дозволяв! Це шкідництво, інакше не назвеш», — додає заступник голови облради.

Раніше Львівська облрада ухвалила звернення до Президента Порошенка та прем’єр-міністра Гройсмана, в якому просить не реорганізовувати військову академію у Львові.

Як писав політичний оглядач Дивись.info Дмитро Посипанко, переведенням «танкістів» зі Львова до Харкова, міністр  оборони не обмежився. В найближчих планах є також перенесення з міста Лева факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення у Кам’янець-Подільський, а факультету ракетних військ і артилерії до міста Суми.

«Фактично усі ці ідеї Полторака не лише зруйнують перспективи створення за прикладом НАТО (куди ми ніби-то за найсвіжішим рішенням парламенту стратегічно крокуємо) видового навчального закладу сухопутних військ і знищать потужну військову школу, яка так довго будувалася саме тут – у Львові, але й перетворять потужний військовий вищий навчальний заклад у якийсь незрозумілий Інститут морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, або, говорячи людською мовою, в естрадно-циркове училище. І це в умовах війни!», — зазначає експерт.

Проти такого рішення висловилися також народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук і заступник голови Кваліфікаційної дисциплінарної комісії прокурорів, народний депутат України VІ скликання (2007-2012), екс-голова Львівської обласної державної адміністрації (2013) Віктор Шемчук. На їх думку реорганізація Академії є необґрунтованою та принесе більше шкоди, ніж користі.

Читайте також: Садовий і «Самопоміч» шантажують центральну владу зривом сесії, – Фесенко

Нагадаємо, про ініціативу створення військового інституту для підготовки майбутніх офіцерів танкових підрозділів, на базі факультету військової підготовки Харківського політехнічного інституту, Міністр Полторак оголосив вперше 5 червня на своїй сторінці у ФБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: