Чому Комітет ПЕК ВР «безголовий»

news_20170525_134008_1495708808

Позафракційний Тарас Батенко прогуляв 41% засідань Комітету ПЕК Верховної Ради, а Андрій Лопушанський з БПП – 26%. Натомість, Михайло Бондар з НФ відвідав 97% засідань Комітету.

Про це йдеться в дослідженні Руху ЧЕСНО «Гаряча 20-ка: «безголовий» Комітет ПЕК».

Комітет ПЕК на початку роботи ВРУ VIII скликання зібрав низку одіозних нардепів — Олександра Онищенка, Сергія Клюєва, Ігоря Кононенка, Миколу Мартиненка, Юхима Звягільського. За 2,5 роки два нардепи втекли за кордон — Онищенко і Клюєв; а екс-голова — Микола Мартиненко — перебуває під слідством. Комітет зараз працює без голови. Окрім «втікачів», найгірше на Комітет ходить нардеп БПП Ігор Кононенко, який нещодавно очолив обласний осередок партії, та найстарший депутат ВРУ Юхим Звягільський, якому 84 роки.

Голова підкомітету нардеп-мажоритарник із Львівщини Тарас Батенко, позафракційний, уперше став нардепом у 2014 році. З 2009 року і до моменту обрання нардепом був директором філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укртранснафта». Філія здійснює операції з приймання, зберігання, транспортування та здавання нафти.

Також Батенко встиг побувати депутатом Львівської облради упродовж 2005-2014 років. У жовтні 2015 року Тарас Батенко заявив про вихід із БПП. Батенко зараз є головою політради партії УКРОП.

Згідно з квітневим рейтингом ефективності роботи мажоритарників ГО «Опора», Батенко потрапив на 18 місце.

Серед помічників Батенка значиться, зокрема, Ігор Телішевський, депутат Львівської міської ради; Тарас Подвірний, який раніше — з 2010 до 2016 року — працював теж у філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укртранснафта»; Анатолій Шалаєв, депутат Новороздільської міської ради на Львівщині; Василь Ляшовський, інженер станції «Броди» філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба»; Іван Пиртик, депутат Самбірської райради; Зіновій Шептицький, депутат Львівської облради і директор КП «Злочівське МБТІ».

Громадський рух ЧЕСНО також звертався до помічниці нардепа з проханням про коментар щодо відвідуваності Комітету, але нам так і не вдалося його дочекатися. За другої спроби помічниця повідомила, що нардеп наразі дуже зайнятий і порадила звернутися до когось іншого з Комітету. Коли ЧЕСНО уточнив, що питання стосується відвідуваності, то помічниця перепитала, чи ми дзвонимо іншим нардепам, оскільки є гірші прогульники.

Щодо законодавчої активності, то Тарас Батенко є співініціатором 56 законодавчих ініціатив, але один профільний законопроект №2591 став чинним актом. Батенко також не вносив правки у профільні законопроекти.

З початку року округ Батенка отримав 22 млн грн на соціальну інфраструктуру Золочівського, Перемишлянського, Миколаївського районів та міста Новий Розділ. Йдеться про ремонти лікарень, дитячі майданчики тощо.

Його дружина Катерина Батенко торік отримала за місцем роботи у Львівській обласній регіональній парторганізації політичної партії «Українське об'єднання патріотів — УКРОП» 21 373 грн.

Батенко не вказав у своїй е-декларації жодної інформації про юридичних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: