Спалах ботулізму: експерти назвали основну причину поширення смертельного захворювання

1d445246f90d31190d6ca48e1fc8b9c5

Спеціалісти Держпродспоживслужби назвали основну причину загострення ситуації із захворюванням на ботулізм в Україні.

Під час брифінгу голова Держпродспоживслужби Восолидимр Лапа заявив, що загострення ситуації із захворюванням на ботулізм спостергається через недотримання технології виробництва, умов зберігання та реалізації продукції, повідомляє прес-служба відомства

«Зараз ми можемо спостерігати, що завдяки спільним діям органів влади, зокрема і Держпродспоживслужби, ця негативна динаміка сповільнилася. Але проблема очевидна, і вона пов’язана з виробництвом та реалізацією продукції. Ми фіксуємо, що оператори ринку часто порушують технологію виробництва продукції, не дотримуються вимог законодавства щодо документального супроводу цієї продукції. І мова йде не лише про невеличкі торговельні майданчики, але й про окремі великі мережі супермаркетів», – наголосив він.

У відомтсві зазначили, що всього в Україні зафіксували 41 випадок захворювання на ботулізм серед населення (МОЗ раніше повідомляло про 62 випадки захворювання), із них шість випадків – летальні (Донецька, Черкаська, Сумська, Полтавська області та місто Київ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: