Учасники АТО їздитимуть безкоштовно

ато

Про це сьогодні, 21 червня, на прес-конференції щодо транспортних перевезень пільгових категорій населення Львівської області повідомив в.о. директора департаменту транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації Роман Кокотайло.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

«Для учасників бойових дій, не лише учасників АТО, а й людей, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій, перевозитимуть безкоштовно. Це є наша соціальна відповідальність перед тими особами, які захищали або захищають цілісність і суверенність нашої держави», - зазначив Роман Кокотайло.

Усі інші соціальні категорії людей, які мають право пільгового проїзду відповідно до Законів України також безкоштовно їздитимуть у транспорті.

Винятком стануть пенсіонери, які з 1 липня їздитимуть у маршрутках зі знижкою у 50%.

«Для того, щоб не зупинити транспортні перевезення на території області, ми досягнули консенсусу з перевізниками - транспортні підприємства надаватимуть їм знижку», - наголосив Роман Кокотайло.

Як очікувалось раніше, монетизації пільг на проїзд не запровадять.

«З 1 липня монетизація пільг не розпочнеться у Львівській області як пілотний проект, оскільки Уряд розглядає монетизацію пільг в комплексі із пенсійною реформою» - додав він.

Голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка повідомив, що перевізники були рішуче налаштовані припинити пільгові перевезення, але їм вдалось досягнути домовленостей, згідно з якими у другому кварталі вони здійснюватимуть перевезення всіх пільгових категорій у звичному режимі.

«Оскільки монетизації не відбулося, ми провели кілька раундів переговорів з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою і вийшли на певну формулу, згідно з якою працюватимемо з 1 липня», - додав Іван Велійка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: