Які райони Львова варто уникати через забруднене повітря

Останні аналізи повітря у Львові дали невтішні результати – за словами начальника хімічної лабораторії Львова вдвічі перевищені норми діоксину вуглецю та діоксину азоту, пише ZIK.

Останні аналізи повітря у Львові дали невтішні результати – за словами начальника хімічної лабораторії Львова вдвічі перевищені норми діоксину вуглецю та діоксину азоту, пише ZIK

Найбільша загазованість в центральній частині міста, – каже начальник хімічної лабораторії Львова Ігор Гумений. Усе тому, що центр лежить в луговині і мало продувається, а це негативно впливає на самопочуття.

«Оксид вуглецю зв’язується з гемоглобіном крові і не дає кисню надходити. І від того мозок голодує. При такій концентрації, як на вулицях Львова, має боліти голова. Крім того, з’являється втома, а також ймовірний інфаркт», – пояснює еколог Юрій Ващук.

Щоб вберегтись від судинних захворювань, екологи радять уникати перехресть та частіше гуляти парками. Найбільше пощастило мешканцям Сихова та вулиці Наукової – там за результатами аналізів повітря виявилося найчистішим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: