Луценко хоче для Розенблата 12 років тюрми

Генпрокуратура буде просити у суді 12 років ув'язнення з конфіскацією майна для народного депутата від БПП Борислава Розенблата як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин.

Про це йдеться у поданні ГПУ до Верховної Ради на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, пише «Української правди».

Згідно з документом, Розенблат звинувачується в тому, що отримав хабар у розмірі 200 тисяч доларів від людини на прізвище Сивоконь К.С. для себе та ще трьох осіб. За ці гроші він повинен був вплинути на рішення посадових осіб Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ «Укртехдобич» спецдозволів на користування надрами.

ГПУ каже, що зібрала 31 доказ, який доводить корупційну діяльність депутата.

«Зібрані щодо Розенблата Б.С. докази дають достатньо підстав підозрювати його у вчиненні особливо тяжкого кримінального злочину, за який законом передбачено позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна», - йдеться в поданні.

Серед найцікавіших доказів, що зібрало слідство, аудіо- та відеозаписи, на яких Розенблат спілкується з іншими учасниками злочинних схем. На кількох записах депутат спілкується щодо підписання законопроектів 5436 і 5437. Як відомо, ці законодавчі ініціативи пропонують внести зміни до Податкового та Митного кодексів щодо оподаткування видобутку бурштину та звільнення від податків осіб, що ввозять в Україну обладнання для промислового видобутку бурштину.

Також доказами слугують декілька протоколів, які засвідчують отримання Розенблатом хабарів за пособництва різних людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: