Львів’янам розповіли, як не стати жертвою зловмисників, коли знімаєш гроші у банкоматі

580625f4b027a-bankovskie-karty-full-2_1200
Фото ілюстративне. Джерело: Українські Новини

Для того, аби убезпечити себе від злочинних дій, необхідно проходити додаткове навчання або встановлювати якісь додаткові програми на телефон.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця директора Української міжбанківської Асоціації членів платіжних систем «ЄМА» і керівник Форуму Безпеки Розрахунків і Кредитів (ФБР і К) Олеся Данильченко.

Експертка зазначає, що наразі банки намагаються власними силами встановлювати антискімінгові пристрої. Також Кіберполіція і Міжбанківська Асоціація проводять інформаційну кампанію, аби якомога більше користувачів платіжних карток дізналися, як вберегтися.

«Якщо ви навіть не зможете визначити, наскільки безпечний банкомат, прикривайтеоднією рукою іншу руку при введенні пін-коду. Це вас убезпечить від того, щоби зловмисники отримали інформацію про ваш пін-код», — каже Олеся Данильченко.

Натомість, вберегтися від кеш-трекінгу допоможе тільки обачність.

Читайте також: В Україні шахраї все частіше «ловлять» власників банківських карток

«Якщо ви не отримали готівки з банкомату, то не відходьте від нього. Особливо, якщо ви вже отримали СМС про успішне проведення операції», — наголошує експертка.

Також вона радить у таких випадка перевіряти отвір для видачі готівки.

Нагадаємо, є лише один випадок, коли банк може повернути кошти власнику картки, а не зловмисник. Про те, як зловмисники отримують чужі кошти у банкоматі, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: