Синютка бере на себе зобов’язання у 20-тиденний термін очистити Львів від сміття

153-700x350

Олег Синютка пообіцяв місту за 20 днів навести лад у Львові зі сміттям, якщо мерія передасть функції управління вивозу ТПВ Львівській ОДА.

 Олег Синютка пообіцяв місту за 20 днів навести лад у Львові зі сміттям, якщо мерія передасть функції управління вивозу ТПВ Львівській ОДА, передає ІА Дивись.info

Відтак, Олег Синютка звернувся до ЛМР з листом.

Очищення Львова від сміття

Зважаючи на ту ситуацію, яка склалася у Львові із нагромадженням твердих побутових відходів, виходячи з того, що на території міста вчиняються дії, які відбуваються без організації системи вивозу сміття з території міста, я сьогодні звернувся з листом до львівського міського голови, в якому виклав готовність взяти на себе відповідальність за вивезення ТПВ з міста Львова та очистити у короткостроковій перспективі сміттєві майданчики. Для цього я офіційно звертаюся до міської влади приймати рішення про делегування функцій про управління ТПВ ЛОДА. Для цього ми беремо на себе відповідні зобов'язання, які вказані у цьому листі: до 20 днів очистити сміттєві майданчики від накопичення і повернути вивіз ТПВ у стабільне русло; відновити систему по сортуванню сміття, яка існувала в місті; припинити розподіл ринку вивозу ТПВ і повернути перевізників, які забезпечували системний вивіз; ввести у 2019 році в експлуатацію комплекс по переробці ТПВ.

Я вважаю, що рішення про делегування повноважень ЛОДА забезпечить вивіз ТПВ з території міста Львова.

 

Куди поїдуть ТПВ

ЛОДА вже двічі брала на себе відповідальність за вивезення сміття зі Львова, але ситуація поверталася у попереднє русло.

Сьогодні о 12 годині засідатиме Державна комісія з питань надзвичайних ситуацій, де буде затверджено план дій по вивозу сміття. У кінці дня я планую зібрати перевізників.

Сміття будуть вивозити на території, які знаходяться у межах Львівської області. Для цього вчора проводили розмови із головами міст. Також відбуватимуться зустрічі із громадами задля переконання їх у тому, що у цій ситуації необхідно врятувати мешканців Львова.

Сьогодні розпочато громадські слухання про те, де мають бути встановлені 17 майданчиків.

Якщо ЛМР не погодиться із нашими умовами, то ми у будь-якому випадку очистимо Львів від сміття. Ми розглядаємо Яворівський район, як варіант, де може бути розташований комплекс по утилізації ТПВ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: