У Франції блогер загинула від вибуху сифона для вершків

_96597610_2ff01743-8133-4176-85a0-05603edce545

Відома у Франції фітнес-блогер Ребекка Бургер загинула від вибуху сифона для збивання вершків.

Про смерть дівчини у Facebook написали її батьки. Вони повідомили, що вдома з нею стався нещасний випадок, пише BBC Україна.

Пізніше попередження про небезпеку несправних сифонів оприлюднили в її Instagram. Там уточнювали, що до смерті призвів фрагмент, який після вибуху вдарив Ребекку в груди.

Французькі ЗМІ повідомляли, що вона померла від зупинки серця після інциденту, попри медичну допомогу, яку їй надали.

Пані Бургер, яка писала про фітнес і подорожі, добре знали у Франції. У неї було близько 55 тисяч підписників у Facebook і 154 тисячі - в Instagram.

Кулінарний сифон працює завдяки оксиду азоту або вуглекислого газу в металевому контейнері. Всередині балончика виникає високий тиск, який необхідний для газування води, маринування або виготовлення кондитерських виробів.

Рух за захист прав споживачів у Франції протягом кількох років попереджав про несправність сифонів і їхню небезпеку.

Власники пристроїв отримували різні травми - від зламаних зубів і шуму у вухах до переломів. Хтось також втрачав очі, повідомляє журнал 60 Millions. Однак видання зазначає, що нові прилади, які виготовили після 2015 року, поки «виглядають» безпечними.

У 2013 році ще одна жінка травмувалась через сифон. Вона розповіла радіо RTL: «Я зламала шість ребер і грудну клітину. У лікарні мені сказали: якби удар і вибух влучили в область серця, я була б вже мертва».

У 2014 році французька влада випустила попередження, де зазначалося, що нещасний випадок може статися в будь-який момент, навіть після кількох років використання приладу.

Щонайменше один виробник відкликав ці пристрої з магазинів. Через рік лише 25 тисяч людей повернули сифони, хоча купили 160 тисяч, передає Le Parisien.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: