У Польщі затримали підозрюваних у жорстокому вбивстві українки

2

Поліція і прикордонники затримали двох підозрюваних у брутальному вбивстві молодої українки. Одному з них 34 роки, іншому – 42. Останки загиблої були знайдені у місцевому ставку в Бродзиці.

Про це пише kurierlubelski.pl.

«Поліцейські, які ведуть слідство, зосередилися на встановленні кола осіб, з якими жертва могла останнім часом контактувати.  У тій групі виявилися два громадянина України», – Едита Кристков’як з місцевої поліції.

Ми сподівалися на те, що вони спробують перетнути кордон. І так сталося. Того ж дня прикордонники затримали двох чоловіків, одному з 34 роки, іншому – 42, у пункті пропуску.  В ході заходів, проведених у рамках розслідування вбивства, криміналісти разом зі співробітниками поліції з штаб-квартири поліції в Любліні встановили і затриманий ще одного чоловіка. Це 29-річний мешканець гміни Грубешів, якому теж висунули обвинувачення. Незважаючи на те, що він знав про злочин, не повідомив про це правоохоронців. Щодо двох громадян України суд визначив їм запобіжний захід у вигляді трьох місяців тримання під вартою, що стосується 29-річного чоловіка – поліцейський нагляд.

До вбивства дійшло через фінансові суперечки. Чоловіки позичили у своєї молодої землячки, яка в Польщі займалася торгівлею, гроші. Йдеться приблизно про 20 тисяч злотих (приблизно 140 тисяч гривень – ред.) Коли жінка почала нагадувати про повернення боргу, накинулися на неї, – розповів Бартош Войцік, речник прокуратури у Замостю.

Результати дослідження показують, що зловмисники вцілили твердим предметом у шию жінки, поки вона не втратила свідомість.

Потім прив’язали камінь і скинули до ставу, – підкреслив Войцік.

Найімовірніше, жінка була ще живою, коли її кинули до води. Причина смерті – втоплення.

Що цікаво, затримані українці на початку червня розпивали алкоголь у місцевості Волиця, після чого один з учасників гулянки Богуслав С. вбив ножем свого брата Зенона.

За вбивство загрожує кара до 25 років позбавлення волі або по життєвий термін.

Нагадаємо, труп молодої жінки, яка проживала в Ковелі, виявлено у неділю вранці, 18 червня, у ставку. Сліди на тілі вказують на те, що її було вбито.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: