Українці з механічним імплантатом пересадили справжнє серце

IMG_9230
Людмила Філяренко з сином

21 червня жителька Кіровоградської області отримала «живе» серце, замість механічного. До цього вона була єдиною жінкою в Україні, яка мала такий імплантант.

21 червня жителька Кіровоградської області отримала «живе» серце, замість механічного. До цього вона була єдиною жінкою в Україні, яка мала такий імплант.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила журналістка Ірина Заславець.

«Здорове серце білоруса уже б'ється в грудях українки Людмили Філяренко. Жінка по-трохи приходить до тями...», — написала вона.

https://www.facebook.com/irina.zaslavets/posts/1212843618820546

Відомо, що донором органу став 48-річний чоловік, який помер від черепно-мозкової травми. Операція з пересадки серця тривала 9 годин.

Журналістка зазначає, що лікарі констатували: якби не штучний шлуночок, який Людмилі Філяренко встановили минулого року, трансплантації вони зробити не змогли б, бо був занадто високий тиск у легеневій артерії.

Наразі пацієнтка приходить до тями.

Нагадаємо, Дивись.info спілкувалося з Людмилою Філяренко ще взимку, коли жінка ходила з механічним імплантом. Почалася ж історія хвороби п’ять років тому, коли Людмила захворіла на грип. Жінка каже, що долікуватися повністю чи то не змогла, чи то не встигла, чи то самі лікарі не догледіли. Як наслідок — почалися ускладнення, які усунути було не так просто. Більше про історію українки з колись механічним серцем, читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: